Support > Forums > OpenBots Studio > Inconsistent Logging Experience

Inconsistent Logging Experience

Chris Andreen

  • Reporter
  • Calender Icon April 28,2022 at 3:19 AM

Within OpenBots Studio, I go to Options -> Settings Manager -> Logging and set my sink type to HTTP and set a URI so that I can write out logs to a web hook. When I run project through Studio, everything logs properly as designed. However, if I schedule it to run with Task Scheduler, it only writes out to a log file and does not use the web hook settings I configured. Is this expected behavior? Even when scheduling the job to run, it is still using OpenBots Studio so I would expect it to use those configurations.

Any help or suggestions would be greatly appreciated.

This forum has 172 topics, 459 replies, and was last updated 2 hours ago by Poornima Malv

Nataly Alvarado

  • Participant
  • Calender Icon May 04,2022 at 10:03 PM

Hi Chris Andreen,

Task scheduler is considered a legacy Studio component, which is why new features like logging have not been implemented in the latest releases. Instead of task scheduler, we recommend using Agent as the runtime operator for your processes. From the Agent UI you can deploy jobs, schedule attended runs, setup logs (level and destination), and more.

Keep in mind that when Agent is connected to Server, you can also take advantage of the OpenBots Server functions like Assets, Queues, Credentials Vault, and unattended execution.

The latest Agent/Studio release (v1.8.0) supports attended jobs execution and scheduling without a Server connection, by referencing your local sources only.

Please let me know if you have any follow up questions!

Thanks.

You are not authorized to reply, please click here to login and add your reply to this topic.