Support > Forums > OpenBots Studio > Error when using "Send outlook email" command

Error when using "Send outlook email" command

David Santos

  • Reporter
  • Calender Icon December 17,2021 at 10:47 PM

Hi Openbots Experts, I got the following error when trying to send an email using "Send outlook email" command.

Error Occurred at line 1: [Type:'System.ArgumentException], Message: "No se pudo completar la operaci�n porque uno o m�s par�metros son incorrectos. P�ngase en contacto con el soporte t�cnico para la aplicaci�n del cliente.'

The parameters included in the "send email" command:

Sender: "xxxxx@gmail.com" Recipients: new List<string>() {"xxxxxxx@gmail.com"} Subject: "test email" Email body: "body test" Email body type: Plain

Could you provide guidance?

Thanks!

This forum has 172 topics, 459 replies, and was last updated 35 minutes ago by Poornima Malv

Poornima Malviya

  • Participant
  • Calender Icon February 18,2022 at 3:56 PM

Hi,

The above issue was resolved, and the issue was regarding - Primary account being non-outlook email account, and a fix has been made and that will be released in the next version. For the send outlook email command doesn't require any password, as it will connect to the outlook installed in the system.

In case of non-outlook account, you can use SMTP commands available, where you can add username and password exclusively.

Please let me in case of further queries.

Clara Le Meur

  • Participant
  • Calender Icon February 17,2022 at 4:10 PM

Hello, Have you been able to resolve the problem ?

I was wondering if Send Outlook Email Command was working in test directly in openbots studio ? End, if he need passwords to send from the send email ?

Thanks

David Santos

  • Participant
  • Calender Icon January 11,2022 at 10:07 PM

Great. Please send me a private message to organize the session to check this out. Thanks!

Lakshmi Sukumar

  • Participant
  • Calender Icon January 04,2022 at 2:47 AM

David,

As I mentioned, the error seems to be caused by Microsoft rather than OpenBots. Because of this, it hasn't been possible for us to recreate the error on our end. However, we would be happy to take a closer look at the issue in your environment to help you resolve it. We can schedule a Teams meeting to get into a troubleshooting session, let me know if this works for you.

Thanks!

David Santos

  • Participant
  • Calender Icon December 28,2021 at 8:53 PM

Hi Nataly, I have cleared the outlook cache out as indicated in the link but the error persists. I got exactly the same message. Kind regards.

Lakshmi Sukumar

  • Participant
  • Calender Icon December 23,2021 at 7:36 PM

David,

upon further investigation, the error does seem to originate from Microsoft. Please follow this guide for more information: https://www.pstrecovery.net/blog/could-not-complete-the-operation-one-or-more-parameters-are-not-valid-outlook.html

Let me know if you are able to bypass the error!

Lakshmi Sukumar

  • Participant
  • Calender Icon December 22,2021 at 5:39 PM

Hi David,

the information shared seems to be correct, and should not cause any issues when running the command. Is Outlook installed on the machine where Studio is running? and if so, has it been setup to accept programmatic access?

You are not authorized to reply, please click here to login and add your reply to this topic.