Support > Forums > OpenBots Server > Unable to connect server to agent

Unable to connect server to agent

Lakshmi Sukumar

  • Reporter
  • Calender Icon December 23,2020 at 3:05 PM

Hi, Unable to connect to server installed on my system with bot agent installed on my system. Sever url: http://localhost:81/

This forum has 36 topics, 136 replies, and was last updated one month ago by Rajeena Mashnampat

Ebube Anyahara

  • Participant
  • Calender Icon December 09,2021 at 6:17 PM

Resolved thank you.

Lakshmi Sukumar

  • Participant
  • Calender Icon December 09,2021 at 2:28 PM

Hello @EBUANY001,

What version of Agent and Server are you employing? Also, is there a specific error message that appears when you attempt the connection?

Ebube Anyahara

  • Participant
  • Calender Icon December 09,2021 at 5:41 AM

I'm also Unable to connect to server installed on my system with bot agent installed on my system. Sever url: http://localhost:81/

Nataly Alvarado

  • Participant
  • Calender Icon December 06,2021 at 6:44 PM

Hello Frantz,

What version of Agent/Server are you employing?

Also, in order to take advantage of all Server functionalities, you will need to configure Server as an https connection. When connected to an unsecure connection like http://localhost, you won't be able to run processes scheduled on Server or access stored credentials. This is a Server requirement in order to ensure information is exchanged in a secure protocol. You can reference the following guide to configure a self-signed certificate to your Server instance (you�ll need to enroll to the OpenBots Academy course to be able to access it): Self-signed-certification-creation-and-binding-for-sandbox-environment

Frantz POUGEOL

  • Participant
  • Calender Icon December 03,2021 at 8:17 AM

�Server URL = http://localhost:81" : Sorry for the typo error

Frantz POUGEOL

  • Participant
  • Calender Icon December 03,2021 at 8:02 AM

Hello,

In the agent (located on the same machine as my server), I put "Server URL = http://localhost:81". But I've got error when trying to connect the agent to server :

"Exception when calling AgentsApi.ResolveAgent:Error calling ResolveAgent with status 405: MethodNotAllowed"

Is there something else to be done ?

Nataly Alvarado

  • Participant
  • Calender Icon July 26,2021 at 5:58 PM

Awesome, thanks for the update!

Please, feel free to post any questions you might have to the forums. Enjoy your RPA journey!

Andy Menon

  • Participant
  • Calender Icon July 26,2021 at 5:49 PM

Sweet! I'm in!

Thanks again!

Andy Menon

  • Participant
  • Calender Icon July 26,2021 at 5:39 PM

Aah! Understood. I wanted to do that but I stopped short as I was going through the course. It did not mention this little detail. Instead it states that "users with admin privileges must approve the new user".

Let me do it now. Will post an update should I run into any issues.

Thanks Nataly!

Nataly Alvarado

  • Participant
  • Calender Icon July 26,2021 at 5:27 PM

Hello Andy,

I am glad you were able to install Server. The first time login in to Server, you need to use the Request Access link to create an account. It will then prompt you to fill out some information to create the account and user credentials. Once the request is submitted, you will be able to login to the Server with the created credentials.

Please note that this is only true for the first user created. Any subsequent request submitted, will require an existing user to accept or deny user requests from the Team tab.

You are not authorized to reply, please click here to login and add your reply to this topic.